|
کد مطلب: 120019
۱۹ نوع برنج آلوده وارد کشور شده است
تاریخ انتشار : 1393/10/09 09:46:13 نمایش : 1278
غيرشفاف بودن برخي آمار نيازمنديهاي مواد خوراکي کشور که شايد هم عمدي باشد و البته سخن ديروز و امروز نيست، باعث شده تجار از اين موضوع بهترين استفاده را برده و با بهرهگيري از امضاهايي که محمود حجتي، وزير جهاد کشاورزي آن را طلايي ميخواند، اقدام به واردات بيحساب و کتاب اجناس خوراکي مختلف از جمله برنج کنند.
 به گزارش پايگاه خبري تحليلي پيرغار، سالهاست بر سر سرانه مصرف برنج ايرانيان ميان وزارت جهاد کشاورزي، وزارت صنعت، معدن و تجارت و فعالان و توليدکنندگان اين محصول اختلافنظر وجود دارد و در اين ميان تنها برنده اصلي واردکننده برنجهاي بيکيفيت هندي و پاکستاني بوده که هيچگاه تنور وارداتش سرد نشده و هميشه پررونق بوده است. براي اثبات اين ادعا همين بس که با وجود ممنوعيت واردات برنج از ۲۷ مهر امسال، تنها در آبانماه حدود ۹۲ هزار تن برنج به کشور وارد شده است. پيش از اين هم علي اکبريان، نايبرئيس انجمن برنج ايران در گفتوگو با «وطن امروز» درباره نامرغوب بودن برنجهاي وارداتي هشدار داده و از اين تعبير استفاده کرده بود که «برنج هندي را موش هم نميخورد».
مجوزهاي واردات باز هم تمديد ميشود
در همين حال قائممقام دبيرکل خانه کشاورز با بيان اينکه واردات برنج در حال حاضر ممنوع است اما واردکنندگان مجوزهايي را در اختيار دارند که
۶ ماه اعتبار دارد و متاسفانه وزارت جهاد کشاورزي اين مجوزها را تا ۶ ماه ديگر قابل تمديد کرده است تا آنها يکسال اجازه واردات برنج داشته باشند، گفت: متاسفانه سازوکارهاي حاکم بر واردات به شکلي است که هرگاه تصميمي درباره عدم واردات کالايي گرفته ميشود، نميتوان انتظار داشت که واردات همان لحظه متوقف شود که اين مساله آسيبهاي جدي را به توليدکننده داخلي وارد ميکند.
عنايتالله بياباني با بيان اين مطلب به نسيم افزود: برنج بايد براساس نيازهاي کشور و سرانه مملکت وارد شود زيرا ما در حال حاضر ۲ ميليون تن برنج توليد ميکنيم و ظرفيت توليد يکميليون تن نياز مازاد را هم داريم. بياباني با بيان اينکه دليل اصلي واردات برنج عدم برنامهريزي و ضعف مديريت است، خاطرنشان کرد: دليل اصلي واردات برنج و عدم خودکفايي در اين محصول عدم برنامهريزي و ضعف در مديريت است در غير اين صورت ما نبايد اين قدر نسبت به واردات اين کالاي استراتژيک وابستگي داشته باشيم. وي با انتقاد از نامشخص بودن چگونگي اعطاي مجوز به واردات برنج در کشور، تصريح کرد: در حال حاضر نياز مملکت براي واردات ۸۰۰ هزار تا يک ميليون تن است و براي اين حجم واردات بايد سازوکار مشخصي وجود داشته باشد که متاسفانه اين سازوکار به هيچ وجه وجود ندارد. وي با بيان اينکه واردکننده و کشور مبدأ در واردات برنج نامعلوم است، خاطرنشان کرد: اعطاي مجوز براي واردات برنج در کشورمان سازوکار فاسدي دارد به شکلي که نه واردکننده مشخص است و نه کشور مبدأ، بنابراين مسؤوليت عواقب اين واردات متوجه هيچکس نيست.
بياباني با اشاره به واردات برنج آلوده تصريح کرد: موسسه استاندارد اعلام کرده است ۱۹ نوع برنج آلوده وارد کشور شده و با توجه به سازوکارهاي غلط حاکم نه واردکننده مشخص است و نه حتي بهدرستي ميتوان کشور واردکننده را مشخص کرد. وي ادامه داد: ما مخالف واردات برنج براي برطرف کردن نيازهاي داخلي خود نيستيم اما اين واردات نبايد به قيمت زير سوال رفتن توليدات خودمان تمام شود زيرا با اندکي حمايت و سرمايهگذاري در برنج خودکفا خواهيم شد و نيازي به واردات نداريم. قائممقام خانه کشاورز با اشاره به ورود سازمان توسعه روستايي براي حمايت از توليدکنندگان داخلي برنج در شمال کشور تأکيد کرد: اقدامات سازمان توسعه روستايي در واقع نوشدارو بعد از مرگ سهراب است و تصميمات اشتباهي که مسؤولان گرفتهاند باعث شده است عرصه براي واسطهها فراهم شود و توليدکنندگان بيشترين ضرر را متحمل شوند. بياباني با بيان اينکه عدم قابليت رقابت توليدکننده داخلي برنج با توليدکنندگان خارجي را قبول ندارم، بيان کرد: اگر سرمايهگذاري در حوزههاي مختلف کشاورزي بموقع انجام شود، ما قابليت رقابت با توليدکنندگان خارجي را داريم و ميتوانيم برنج ايراني را به همان قيمتي که برنج خارجي عرضه ميشود توليد کنيم. وي اضافه کرد: حل مشکلات توليدکنندگان داخلي برنج وابسته اين است که هنگام برداشت محصول روي برنج قيمتگذاري شود تا هم توليدکننده و هم مصرفکننده از سود برنج بهرهمند شود.
واردکنندگان بيشناسنامه برنج
از سوي ديگر محمدحسين برخوردار، رئيس مجمع عالي واردات درباره آمار بالاي واردات برنج در ۸ ماه نخست امسال که از سوي گمرک اعلام شده است، اظهار داشت: ثبت سفارشها سقف اجازه ورود دارند اما هرگاه وزارت جهاد کشاورزي دستور ممنوعيت واردات کالايي را صادر کند ثبت سفارش اين کالا قيمت پيدا ميکند. برخوردار در پاسخ به اين پرسش که وزارت جهاد کشاورزي مجوز واردات برنج را در ۸ ماه نخست امسال صادر کرده است يا خير؟ گفت: بله؛ مجوز از سوي وزارت جهاد کشاورزي صادر شده و ثبت سفارشها در سازمان توسعه تجارت انجام گرفته است. رئيس مجمع عالي واردات با انتقاد از اعطاي مجوز به هر واردکنندهاي براي واردات برنج تصريح کرد: سطح مصرف کشور مشخص است و بايد مابهالتفاوت اين سقف در اختيار واردکنندگان شناسنامهدار قرار بگيرد تا واردات به اين شکل کنترل شود.
برخوردار ادامه داد: کنترل واردکنندگان انحصار نيست بلکه امکان سودجويي واردکنندگان خاص را از بين ميبرد. وي با بيان اينکه واردات غيرمجاز صورت نگرفته است، خاطرنشان کرد: واردات صورتگرفته مشکل قانوني ندارد اما وزارت جهاد کشاورزي با اين فرض به واردکنندگان برنج مجوز داده که همه مجوزها به واردات منجر نميشود. رئيس مجمع عالي واردات ادامه داد: بعد از اعلام ممنوعيت، واردکنندگان برنج با استفاده از مجوزهايي که قبلا داشتند اقدام به واردات برنج کردند و به اين وسيله واردات برنج افزايش يافت. برخوردار در پاسخ به اين پرسش که مجوز واردات در حال حاضر چه مدت اعتبار دارد، گفت: در دولت قبل هر واردکننده سه ماه بعد از دريافت مجوز فرصت براي واردات داشت که اين فرصت در دولت يازدهم به ۶ماه رسيده است بنابراين واردکنندگان فرصت بيشتري براي واردات دارند.
|
شهرستان فارسان در یک نگاه |
|
خبرنگار افتخاري |
|
google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html
google-site-verification=sPj_hjYMRDoKJmOQLGUNeid6DIg-zSG0-75uW2xncr8
google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html
|
|
|